2227 esnaf kayıt yaptırdı, 616 esnaf kaydını sildirdi

 2227 esnaf kayıt yaptırdı, 616 esnaf kaydını sildirdi

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal,  2020 yılında 2227 esnafın yeni kayıt yaptırdığını , 616 esnafın ise çeşitli nedenlerden dolayı esnaflığı bırakarak sicilini sildirdiğini söyledi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak merkez ve ilçelerde 32 oda üyelerine hizmet verdiklerini dile getiren Sesob Başkanı Beşir Köksal, pandemi nedeniyle esnafın çok mağdur olduğunu buna rağmen, esnaflığa başlayarak sicil müdürlüğümüze kaydını yaptıran esnaf sayısının fazla olmasından memnun olduklarını ifade etti.

2020 yılının esnaf ve sanatkarlar açısından zor bir yıl olduğunu ve bu yıl içerisinde esnafın pandemi ve yaşanan doğal afetler nedeniyle  sıkıntı yaşadığını vurgulayan Sesob Başkanı Köksal, “Pandemi sürecinde esnaflarımız genelge doğrultusunda işyerlerini kapattı. Bu süreçte özellik bazı meslek grupları olan kahveci, kırtasiyeci, kantinci, okul servisleri, halk otobüsçü ve eğlence yerleri çok mağdur oldu. Dükkanlarını açamadıkları için giderlerini karşılayamadı. 

Kredi çekerek esnaflık hayatını devam ettirmeye ve giderlerini karşılamaya çalıştı. Buna rağmen 2020 yılında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Sicil Müdürlüğümüze farklı mesleklerden kayıt yaptıranların sayısında artış olması bizleri de memnun etmiştir. 01.01.2020-31.12.2020 tarihleri arasında 2 bin 227 esnafımız sicil müdürlüğümüze kaydını yaptırırken, 616 esnafımız ise emekli olması, giderlerini karşılayamaması, mesleğini bırakması ve buna benzer nedenlerden dolayı mesleğini bırakarak sicil müdürlüğümüzden kaydını sildirmiştir.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimize kayıtlı yaklaşık16 bin esnafımız faal olarak esnaflık hayatına devam etmektedir. 2021 yılında başta pandemi olmak üzere diğer sıkıntılarımızın biran önce sona ermesini esnaflarımızın dükkanlarını açarak normal hayatına devam etmesini,  kazanacağı parayla hem ailesinin geçimini sağlamayı ve borçlarını ödemesini temenni ediyoruz” dedi. Haber: E.sönmez

Benzer Haberler