Demir Export desteğiyle Sivas Divriği Danacı Sadık Özgür İlkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti.

 Demir Export desteğiyle Sivas Divriği Danacı Sadık Özgür İlkokulu’nda materyal donatılan sınıfın açılışı gerçekleşti.

Demir Export desteği ile otizmli çocukların ihtiyaçlarını karşılayacak özel eğitim materyalleri ile donatılan sınıfın açılışı 16 Şubat Çarşamba günü gerçekleşti.

Tohum Otizm Vakfı tarafından Otizm Spektrum Bozukluğu (OSB) tanısı olan çocuklar ve gençlerin, tek çareleri olan eğitime ulaşmalarını sağlamak, çağdaş toplum koşullarında yaşamlarını sürdürebilmelerine yönelik gereksinimlerini karşılamak ve ihtiyacı olan devlet okullarına materyal desteği sunmak amacıyla yürütülen ‘Sınıf Donanımı Projesi’ kapsamında materyal donatılan 139. özel eğitim sınıf açılışı, Türkiye’nin çeşitli yerlerinin yanı sıra Divriği’de de faaliyet gösteren Demir Export’un desteğiyle, Divriği Danacı Sadık Özgür İlkokulu’nda gerçekleşti.

Demir Export desteği ve Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirilen özel sınıfın açılış törenine; Divriği Belediye Başkanı Hakan Gök ve Divriği İlçe Milli Eğitim Müdürü Melih Veysel Sayar, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Serengül Öztürk, Divriği Danacı Sadık Özgür İlkokulu özel eğitim sınıf öğretmeni Burak Kan ile Demir Export A.Ş. adına ise Açık Ocak İşletmeler Grup Direktörü  Tahsin Mert Sökmen ve Divriği İşletme Müdürü Gökalp Ergün, Kıdemli Sosyal Etki Uzmanı Ozan Hakverdi ile Tohum Otizm Vakfı Genel Müdür Vekili Özgül Gürel katıldı.

Eğitimde çocuklara sunulan özel materyaller onların gelişimi için olmazsa olmaz.

Açılış töreninde konuşma yapan Demir Export Açık Ocak İşletmeler Grup Direktörü Mert Sökmen, çocukların eğitiminde kullanılan materyallerin en önemli unsurlardan biri olduğunda söz etti. Sökmen, Demir Export olarak özel çocuklarımızın meslek sahibi olması, topluma katılması ve kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeteneklerini geliştirmesi için Tohum Otizm Vakfı’nın hayata geçirdiği ‘Sınıf Donanımı Projesi’nde bir destekçi olarak yer almaktan dolayı mutluluklarını dile getirdi.

Otizmin günümüzde bilinen tek çaresi, erken tanı ve sürekli, yoğun, özel eğitimdir.

Bugün dünyada her 44 çocuktan 1’i otizm riski ile dünyaya geliyor. Bu rakam her yıl artış eğilimi gösteriyor. Doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk yıllarında fark edilen gelişimsel bir farklılık olan otizmin başlıca belirtileri arasında; başkalarıyla göz teması kurmamak, ismi söylendiğinde bakmamak, konuşmada gerilik, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, çırpınmak, parmak ucu8nda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar sayılabiliyor. Ailelerin çocuklarında aynı yaştaki diğer akranlarından farklı davranışlar ve belirtiler gözlemleniyorsa vakit kaybetmeden otizm konusunda uzman bir çocuk ergen psikiyatristine başvurmaları gerekiyor.

Bilimsel araştırmalar, erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemi ile yoğun olarak eğitim alan çocukların yaklaşık yüzde ellisinde otizmin belirtilerinin kontrol altına alınabildiğini, gelişim sağlanabildiğini, hatta bazı otizmli çocukların ergenlik yaşına geldiklerinde diğer arkadaşlarından farkı kalmadığını gösteriyor.

Benzer Haberler