Millî Eğitim Bakanlığınca Ankara’da açılan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas’ta büyük heyecan uyandırdı

 Millî Eğitim Bakanlığınca Ankara’da açılan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Sivas’ta büyük heyecan uyandırdı

Millî Eğitim Bakanlığı, Savunma Sanayii Başkanlığı, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) ve sektörün öncü kurum ve kuruluşlarının iş birliğinde uzay ve havacılık teknolojisi alanında Türkiye’nin ilk meslek lisesi açıldı. 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılından itibaren proje okulu kapsamında 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı dâhil 5 yıl süreyle eğitim-öğretim verilecek okula MEB tarafından gerçekleştirilecek merkezi sınav puanına göre öğrenci alınacak.

Havacılık ve uzay teknolojileri alanında elde ettiği başarı ve atılımlarla tüm dünyanın gıpta ile baktığı Türkiye, bu alanda eğitim altyapısını da güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Ankara’da açılan Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, ülke genelinden öğrenci kabul ederek, geleceğin havacılık ve uzay teknolojilerini geliştiren, üreten ve kullanan nesiller yetiştirecek.

HAVACILIK VE UZAY TEKNOLOJİLERİ MTAL, SİVAS’TA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ…

Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin tanıtımı ile havacılık ve uzay teknolojileri alanındaki gelişmeler hakkında öğrencileri bilgilendirmek ve gelecek hedefleri için yeni bir vizyon oluşturmak için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda okullarda rehber öğretmenler eşliğinde bilgilendirme çalışmaları yapılırken, öğrencilerin merak ettikleri sorulara da cevap verildi. Şube Müdürümüz Resul Çatal’da Yavuz Selim Ortaokulu ve Gazipaşa Ortaokulunda düzenlenen programlara katılarak öğrencilerle sohbet etti.

Ankara Havacılık ve Uzay Teknolojileri MTAL’nin son teknolojilerle donatılmış olan atölyeleri ve eğitim olanakları ile havacılık ve uzay teknolojisi alanında nitelikli bir eğitim imkânı sunacağının altını çizen Çatal, bu okulda eğitim gören öğrencilerin görsel sanatlar, müzik atölyeleri ve spor salonlarında ilgi ve yeteneklerine göre kendilerini geliştirme ve boş zamanlarını değerlendirme olanağı bulacaklarını da kaydetti. Çatal, ayrıca bu okuldan teknisyen unvanı ile mezun olacak öğrencilerin havacılık ve uzay teknolojilerine yönelik faaliyet gösteren kamu ve özel sektör işletmelerinde istihdam edilebileceklerini ve akademik kariyerlerine bu alanda devam edebileceklerini kaydetti.

Çatal, okulun eğitim imkân ve olanakları ile mezuniyet sonrasında sağlayacağı avantajlara yönelik öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Toplantılarda, havacılık ve uzay teknolojileri alanına ilgi duyan öğrencilerin büyük heyecan yaşadıkları gözlemlendi. Öğrenciler, okul girişlerindeki pencerelere asılan afiş ve görselleri de yakından inceledi. Bu alanda eğitim verecek bir meslek lisenin bulunmasını çok önemli bir imkân olarak gördüklerini belirten öğrenciler, “Nuri Demirağ’ın torunları olarak, bizler de bu alanda kendimizi geliştirip hem kendi geleceğimize hem de ülkemizin geleceğine katkı sağlamak istiyoruz.” dedi.

SON TEKNOLOJİ EĞİTİM ALTYAPISI VE OTEL KONFORU…

24 bin 770 m2’lik alanda kurulan okul; eğitim binası, atölye binası ve pansiyon binası olmak üzere 3 ana binadan oluşuyor. Okulda 32 derslik, 6 laboratuvar, 2 resim ve müzik atölyesi ile konferans salonu bulunuyor. Okul pansiyonu, 64 kız öğrenci ve 136 erkek öğrencinin konaklamasına uygun olmak üzere 200 yatak kapasitene sahip. İl dışından alınacak öğrenciler banyo ve lavaboları oda içerisinde olan, bilgisayar ve internet bağlantısı bulunan tek kişilik odalarda kalacaklar. Haber Foto: G. ÖZAT

Benzer Haberler