Başkan Gök; Kıymetli hemşerimize destekleri için çok teşekkür ediyor
Arslan; Tercihiniz Geleceğiniz
Gerçekleşen üniversite sınavının ardından öğrencileri daha kritik bir süreç olan tercih dönemi beklemektedir. Üniversite Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Ana Bilim Dalı’nda görevli Öğr. Üyesi Doç. Dr. Aysel Arslan tercih döneminde dikkat edilmesi gereken süreçlere ilişkin açıklamalarda bulundu.
Doç. Dr. Arslan yaptığı açıklamada, “Üniversite tercihi yapmak, bir gencin gelecekteki mesleğini belirlediği için tüm hayatını belirleyebilen bir süreçtir. Bu süreçte gençlerin öncelikle hangi mesleği seçmek istedikleri ile ilgili karar vermiş olmaları önemlidir. Gençlerin aldıkları puanlardan daha çok sıralamalarını dikkate almaları ve hem istedikleri bölüm hem de bu bölümün realitedeki iş olanakları ile bir denge kurmaları gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz günlerde YÖK tarafından açıklanan karara da değinen Doç. Dr. Arslan, “Tercih yaparken bu yıl YÖK tarafından alınan bir kararla devlet üniversitelerinde ikinci öğretimlerin kapatıldığı ve bazı bölümlerde kontenjanın düşürüldüğünü hesaba katarak çok dikkatli olunması önemlidir. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus da bazı bölümlerde özel şartların olmasıdır. Bu şartların mutlaka okunması gerekmektedir. Tüm bu ayrıntılara dikkat etmek için ÖSYM’nin yayınladığı tercih kılavuzu mutlaka dikkatle incelenmelidir. Gençlerimizin tercih sürecinde bu konuların bilincinde olmaları hata yapmalarının önüne geçecektir. Hata yapmaktan korkan adayların bu konuda profesyonel yardım almalarını tavsiye ediyorum. Tercihlerde aşağı yukarı her yıl belirli düzeyde değişiklikler olduğu için tercih yapacak gençlerimizin kendi puan sıralamalarının biraz üstünden başlayarak aşağıya doğru yapmalarını öneririm.” dedi. Yapılacak olan tercihlerde dikkate alınması gereken bir başka noktaya dikkat çeken Doç. Dr. Arslan, “Üniversite tercihi yaparken önemli noktalardan biri de tercih yaptıkları üniversitenin akademik, fiziki, ekonomik ve sosyal olanaklarının iyi araştırılmış olmasıdır. Kampüsün büyüklüğü, güvenlik ağı, merkezi yerlere ulaşımı göz önüne alınmalıdır. Bu noktada gençler okulun bulunduğu yere bakmadan sadece üniversite adıyla tercih yaptıktan sonra bölümün bulunduğu konuma gittiklerinde büyük hayal kırıklıkları yaşayabilmektedir. Umarım üniversite tercihi yapacak her bir gencimiz başarısı oranında istediği üniversiteye ve bölüme yerleşir.” ifadelerine yer vererek, açıklamalarıyla tercih yapacak öğrencilere rehber oldu. Haber: E. SÖNMEZ