Sivas’ın Kırsalına KÖYDES Kapsamında 227 Milyon 29 Bin TL Ödenek Ayrıldı

 Sivas’ın Kırsalına KÖYDES Kapsamında 227 Milyon 29 Bin TL Ödenek Ayrıldı

 Kırsal Kalkınmayı Destekleme Projesi (KÖYDES) kapsamında ilimize 227 milyon 29 bin TL ödenek tahsis edildi. Türkiye’nin en büyük ikinci yüzölçümüne sahip şehri olan Sivas’ta, 2024 yılı için ayrılan bu ödenek ile kırsal kalkınma projeleri hayata geçirilecek.

 Sivas Özel idare genel sekreteri Şakir Öner ÖZRÜRK açıklamasında “KÖYDES projelerinde kullanmak üzere; içme suyu için 61 milyon 12 bin TL, yol ve ulaşım için 74 milyon 789 bin TL, sulama için 9 milyon 965 bin TL, atık su için 8 milyon 301 bin TL ödenek ayrıldı. Söz konusu KÖYDES ödeneği ile Sivas’taki susuz veya suyu yetersiz köy ve bağlılarının sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturulması, köy yollarının kalite ve standartlarının yükseltilmesi ve küçük ölçekli sulama alt yapısının geliştirilmesi çalışmaları yapılarak kırsal kesimde yaşayan insanlarımızın yaşam standartları yükseltilecek, yapılacak ekonomik tesislerle de kırsaldaki insanların sosyo-ekonomik seviyelerinin artırılmasına katkıda bulunulacaktır.

 Sivas ilinde merkez ve ilçeler bazında belirlenen ödenek ile birçok proje kırsalda vatandaşlarla buluşturulacak. KÖYDES ödeneğinin gönderilmesinde emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm bakanlara teşekkür ediyoruz. KÖYDES programı, Valimiz Yılmaz Şimşek öncülüğünde ve Genel Sekreterimiz Şakir Öner Öztürk koordinasyonunda 2024 yılında Sivas’ta uygulanacak” ifadeleri kullanıldı. Haber: E. SÖNMEZ

Benzer Haberler