Beyincik Dejenerasyonu Nedir? Beyincik Dejenerasyonu Neden Olur?

 Beyincik Dejenerasyonu Nedir? Beyincik Dejenerasyonu Neden Olur?

Beyincik Dejenerasyonu Nedir?
Geri dönülmez hastalıklardan biri olarak dikkat çeken beyincik dejenerasyonu, omurilik soğanında meydana gelmektedir. Beyincik denilen kısmın yavaş yavaş zarar görmesi sonucunda oluşan hastalıkla zaman içerisinde en basit hareketlerin bile yapılmasını zorlaştıran bir felç türüne dönmektedir.

Omurilik soğanı, beyin ile diğer organların arasındaki bağlantıyı sağladığı için zarar gören beyincik kısmının zedelenmesi kalıcı tahribatlara neden olmaktadır. Omurilik soğanı vücuttaki en önemli unsurlardan biridir. Kas hareketleri, iç organların merkezi konumunda olmasının yanı sıra Mide Bulantısı / Kusmanın Nedenleri ve Tedavisi, hapşırma, solunum, yutma gibi refleksleri de kontrol eder. Kısacası vücudun tüm işlevleri omurilik soğanına bağlıdır.

Beyincik Dejenerasyonu Belirtileri Nelerdir?
Omurilik soğanından kaynaklanan hastalığın belirtileri genellikle fiziksel olarak anlaşılmaktadır. Başlıca belirtileri ise şunlardır;
– Vücutta titremelerin görülmeye başlanması ve zamanla bu nöbetlerin artması
– Kasların gücünün zamanla zayıflaması ve bir noktadan sonra kaslar tamamen işlevlerini yapamaz hale gelmesi
– Dokunma ve acı hissinin azalması
– Şeker hastalığının baş göstermesi
– Konuşmada diksiyon bozukluklarının ortaya çıkması ve konuşma da güçlük çekmek
– Vücutta dengeyi sağlayamamak, zamanla bacakların yürüyemez hale gelmesi
– Görme ve duyma problemlerinin ortaya çıkması
– Kalp rahatsızlıklarının ortaya çıkması

Beyincik Dejenerasyonu İçin Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
Bu hastalığın en tehlike yanı etkin bir tedavi yönteminin bulunmamasıdır. Omurilik soğanından çıkan beyincik dejenerasyonu için uzmanlar henüz bu hastalığın tedavisi ile ilgili bir gelişme kaydetmişlerdir. Hastalığın tedavi yöntemleri ile ilgili çalışmalar devam etse de bu zamana kadar alınabilmiş bir sonuç yoktur.

Korunma Yöntemleri Nelerdir?
Belli bir tedavisi olmayan beyincik dejenerasyonu ile birlikte teşhisi de kolay olmadığı için kişilerin hayat dengelerini kurarak sağlıklı yaşamaları olası rahatsızlıkların önüne geçer. Hastalığın korunma yöntemleri arasında en başta düzenli spor gelmektedir. Dengeli ve doğal beslenmek gerekmektedir.

Benzer Haberler